A

Wanha pappila
Varaa tilaisuuteen

A

Kotiseutumuseo
Katso esittely

A

Pihtipudas Koru
Tutustu

A

Liity jäseneksi
Täytä lomake

 

PIHTIPUDAS-KORUN TARINA


“Arkeologiset löydökset osoittavat Pihtiputaalla olleen asutusta jo lähes 10 000 vuoden ajan. Pihtiputaan ja Kalevala Korun yhteistyössä toteuttama koru on saanut innoituksensa Pihtiputaan Madenevan kivikautiselta asuinpaikalta tehdystä esinelöydöstä.”

 “Nykyinen Pihtipudas on rakentunut kolmen järven ympärille, joita korun kolme kulmaa edustavat. Korun keihäänkärkimäinen muoto viittaa muinaiseen pyyntikulttuuriin, seitsemän pistettä puolestaan tummalla yötaivaalla tuikkivaan Otavaan, joka lienee ollut jo kivikaudella pohjoisille heimoille tuttu tähtikuvio.” 

 

– Kalevala Koru

 

Riipus, hopeaa

Riipus korkeus n.3 cm
Ketju 45 / 50 cm
Hinta 169 €

Punottu nahkanauha
45 – 60 cm
Hinta 20 €

Solmioneula, hopeaa
Hinta 169 €

KORUN ESIKUVA


 

Korun esikuvana on Pihtiputaalta, Pohjoisniemen Madenevankankaan kaivauksilta v. 1998 (Juhani Krook) löydetty vanha, kampakeraamiselle ajalle ajoittuva ruukun palanen, joka on liitetty sittemmin Kansallismuseon kokoelmiin.

Nyt tuo muinainen ruukun palanen on ikuistettu Pihtipudas–koruun. Korun muodot ja kuviot luotsaavat kantajaansa hahmottamaan omia juuriaan, elämän suuntaviivoja ja toivottavat kantajalleen voimaa ja rohkeutta kertoa ylpeästi omaa tarinaansa. 

– Pihtipudas

Pihtipudas-Korun sarjaan riipuksen ja solmioneulan lisäksi on tullut myös korvakorut ja pienempi riipus.

Osta itselle tai lahjaksi!  

 

Korvakorut, hopeaa
Hinta 99 €

Pieni riipus, hopeaa
Hinta 109 €