A

Vanha pappila
Varaa tilaisuuteen

A

Kotiseutumuseo
Katso esittely

A

Pihtipudas Koru
Tutustu

A

Liity jäseneksi
Täytä lomake

 

PIHTIPUDAS-KORUN TARINA


“Arkeologiset löydökset osoittavat Pihtiputaalla olleen asutusta jo lähes 10 000 vuoden ajan. Pihtiputaan ja Kalevala Korun yhteistyössä toteuttama koru on saanut innoituksensa Pihtiputaan Madenevan kivikautiselta asuinpaikalta tehdystä esinelöydöstä.”

 

 “Nykyinen Pihtipudas on rakentunut kolmen järven ympärille, joita korun kolme kulmaa edustavat. Korun keihäänkärkimäinen muoto viittaa muinaiseen pyyntikulttuuriin, seitsemän pistettä puolestaan tummalla yötaivaalla tuikkivaan Otavaan, joka lienee ollut jo kivikaudella pohjoisille heimoille tuttu tähtikuvio.” 

 

– Kalevala Koru

 

 

Riipus, hopeaa
Ketju 45 / 50 cm
Hinta 169 €

Solmioneula, hopeaa
Hinta 169 €

KORUN ESIKUVA


 

Korun esikuvana on Pihtiputaalta, Pohjoisniemen Madenevankankaan kaivauksilta v. 1998 (Juhani Krook) löydetty vanha, kampakeraamiselle ajalle ajoittuva ruukun palanen, joka on liitetty sittemmin Kansallismuseon kokoelmiin.

Nyt tuo muinainen ruukun palanen on ikuistettu Pihtipudas–koruun. Korun muodot ja kuviot luotsaavat kantajaansa hahmottamaan omia juuriaan, elämän suuntaviivoja ja toivottavat kantajalleen voimaa ja rohkeutta kertoa ylpeästi omaa tarinaansa. 

Pihtipudas

UUTTA! Pihtipudas-Korun sarjaan riipuksen ja solmioneulan lisäksi on tulossa myös korvakorut jouluksi 2019! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Myynti ja tiedustelut

Pihtipudas-Seura ry / Kotiseudun Sanomat
Keskustie 8
44800 Pihtipudas
0207 931 620
ilmoitukset@kotiseudunsanomat.fi
sekä
Kello ja Kulta Wiisari
014 571 460